Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Möt våra inkubatorföretag: Livsfabriken

I vårt inkubatorprogram deltar ett gäng drivna och kunniga entreprenörer – en av dem är Emma Cedergren, dietist, konceptutvecklare och kostnavigator på Livsfabriken. Låt oss lära känna henne lite bättre!

Berätta, vad är din affärsidé?

Genom Livsfabriken vill jag skapa nya vägar till hälsa, utveckla nya metoder och komplettera sjukvårdens kostrådgivning med rådgivning kring antiinflammatorisk kost, livsstilsförändring och avsockring. Livsfabriken erbjuder kort- och långsiktigt stöd i livsstilsförändring med fokus på ett utforskande förhållningssätt, kunskap, värme och öppenhet. Min långa bakgrund som leg. dietist i sjukvården har lärt mig vad som fungerar och inte när det gäller kosten, och min erfarenhet är att många stress- och livsstilsrelaterade besvär går att förebygga, bland annat genom att balansera tarmfloran och minska processade livsmedel, socker och mjöl. För klienter med misstänkt beroendesjukdom erbjuder vi dessutom kvalificerad kartläggning och bedömning via instrumentet SUGAR®, enligt kriterier från WHO. Vi hjälper även företag med att skapa en stödjande miljö för kost på arbetsplatsen och erbjuder handledning till vårdpersonal kring antiinflammatorisk kost.

Vad är det bästa med att driva eget?

Det bästa med att driva eget är att ha förmånen att förpacka mina erfarenheter från sjukvården, införliva dem med ny kunskap och forskning, för att stödja människor och företag att leva ett hälsosammare liv och skapa en hälsosammare arbetsplats. Vi har idag en matkultur som är industristyrd och som vi tillsammans behöver angripa från olika håll. Livsfabriken är bara ett bland många hälsoföretag som arbetar med friskvård och förebyggande hälsa och jag hoppas att vi blir många fler.

Varför gick du med i Go Business inkubator?

Att få tillhöra en inkubator som Go Business är oerhört värdefullt som enmansföretagare i ett kreativt yrke. Jag är imponerad över hela upplägget, all kunskap, input, diskussionerna med kollegorna och inte minst stödet från innovationsledarna. Kan rekommendera Go Business till alla som vill göra verklighet av sina företagsidéer, växa hållbart och vara i ett sammanhang som ger inspiration och riktning. Go Business har allt man behöver för att lyckas. Sedan är det upp till en själv, vad man gör av tiden.

Livsfabrikens webbplats kan du läsa mer.

Vill du veta mer om Go Business inkubatorprogram?

Go Business inkubatorprogram är till för dig som är kreatör, kulturarbetare eller tjänsteinnovatör och är redo att satsa fullt ut på ditt företagande. I inkubatorn jobbar du djupgående med ditt entreprenörskap och får verktygen för att kunna växla upp arbetet med att ta företaget framåt och nå dina affärsmål. Du utvecklas tillsammans med andra engagerade företagare och med stöd av Go Business innovationsledare.

Är du intresserad av att delta? Ansök till Go Business inkubatorprogram.