Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

En framgångssaga

Konceptet Go Business föddes ur en undersökning som gjordes kring studentkulturen i Piteå 2008. För att kunna utveckla entreprenörskap uttrycktes en önskan om en social fysisk mötesplats, där nya entreprenörer skulle kunna driva upp och utveckla sina företagsidéer med hjälp och stöd av varandra. Utifrån denna tanke startades en inkubator på prov.

Go Business har funnits i sin nuvarande form sedan 2008, med lokaler i Acusticum vid Piteå Science Park. Sedan dess har inkubatorn vuxit både vad gäller storlek, bredd, innehåll och plats. Till en början riktade sig verksamheten uteslutande till nya företagare inom de kreativa och kulturella näringarna. Idag har vi fokus på hela tjänstesektorn men välkomnar alla idéer – såväl kreatörer som ingenjörer. Vi har deltagare i alla åldrar från olika branscher och Go Business har blivit ett välkänt begrepp på många håll i hela regionen.

I takt med ett ökat intresse för inkubatorn och dess metoder har nya tjänster utformats successivt. Idag har Go Business kontor på Piteå Science Park, i Luleå vid Mobilaris Innovation Center och i Skellefteå vid The Great Northern. Go Business helt digitalt vilket innebär att du som entreprenör kan få hjälp av oss, oavsett var du befinner dig i norra Sverige.

Sedan 2008 har över 450 entreprenörer tagit chansen och drivit företag med stöd av Go Business Inkubator. Av dessa är en stor del fortfarande verksamma som egenföretagare på hel- eller deltid.