Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Lär känna våra entreprenörer – Studio Karavan

Lär känna våra entreprenörer – Studio Karavan

Studio Karavan drivs av Maria Lefvert Vikström och Maria Söderberg. En designduo som arbetar med grafisk design, visuella identiteter och kommunikation.

Vad fick er att vilja starta företag?

Våra vägar korsades när vi både valde att byta yrkesbana för att utbilda oss till grafiska designers. Med våra olika bakgrunder, men gemensamma visioner, kände vi oss modiga nog att skapa vår egen plattform. Vi ser Studio Karavan som en möjlighet till frihet, delaktighet, utveckling och chansen att påverka. Visserligen mycket jobb, men vi får göra det vi brinner för.

Beskriv med en mening vad ert företag erbjuder.

Studio Karavan hjälper företag med att stärka sina varumärken genom visuell kommunikation och content.

Vilken utmaning vill ni lösa för era kunder?

Genom vår verktygslåda med färg, form, typografi, illustration och text synliggör vi det unika med varje uppdragsgivare. Utmaningen vi löser är att skapa igenkänning och visualisera budskap som når ut och väcker känslor. Vi strävar efter hållbara och långsiktiga lösningar.

Om ni tar i från tårna, vad är ert drömuppdrag?

Vår ursprungstanke med Karavanen är att den för med sig erfarenheter och idéer från en plats till en annan. Ett drömuppdrag handlar därför inte om ett specifikt uppdrag eller kund, utan om att hitta goda och långsiktiga samarbeten med ett ständigt kunskapsutbyte. Men, vi sticker inte under stol med att det är extra roligt att ta sig an hela koncept med många pusselbitar som skapar en helhet.

Vad är ert företags varför, hur gör ni världen lite bättre?

Idag översköljs vi ständigt av visuella budskap. I vårt arbete lägger vi stor vikt vid att reflektera över stereotypa normer. När vi har chansen att påverka dessa, gör vi det. Det handlar om olika designval och medvetenheten kring vad dessa signalerar. På så sätt hoppas vi på att kunna bidra till inkludering, jämlikhet och jämställdhet.

Peppad på Go Business?

Go Business erbjuder två program för dig som driver eget och vill utvecklas som entreprenör. Hangout för dig som har ett nystartat företag och vill kickstarta din business. Inkubator för dig som har kommit en bit med ditt företagande och vill växla upp. I inkubatorprogrammet jobbar vi coacher nära tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Aktuellt

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2024-07-02

Perspectives – Energiförsörjning för en hållbar utveckling

Perspectives är en årligt återkommande konferens- och eventserie vid Umeå universitet som utforskar olika perspektiv på aktuella ämnen. I år är temat: Naturresurserna och den hållbara utvecklingen. Umeå universitet arrangerar i samverk…..

2024-07-02

Lunchföreläsning: Hållbara drivmedel i norr och kopplingen till framtida energisystemet i Norrbotten

Energisystemets omställning för att möta den gröna industrialiseringens behov är en brinnande fråga. Tillgången till energi påverkar förutsättningarna för befintliga och kommande etableringar och det påverkar hela energiområdet – pr…

2024-06-17

Lunchföreläsning: Hur ser de kulturella och kreativa branschers fortsatta utveckling ut i Norrbotten?

Lunchföreläsning där vi presenterar resultaten från förstudien North Creative Nodes. Vi har undersökt hur de kulturella och kreativa branschers fortsatta utveckling ser ut i Norrbotten.