Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Go Business

Idea Boost

Idea Boost är Go Business-programmet för dig som har ett ännu inte startat ditt företag och är i ett utforskande stadie. Har du kanske drivit UF-företag och är nyfiken på nästa steg? Eller du kanske har världens bästa idé men behöver finslipa detaljerna innan du kickar igång? Eller så känner du dig helt säker på att du vill driva företag men inte inom vad… Då är Idea Boost perfekt!

En digital för-förinkubator där målet är att utforska din ide och inspireras tillsammans med andra.

Vad är Idea Boost?

Idea Boost är Go Business-programmet för dig som har ett ännu inte startat ditt företag och är i ett utforskande stadie. Har du kanske drivit UF-företag och är nyfiken på nästa steg? Eller du kanske har världens bästa idé men behöver finslipa detaljerna innan du kickar igång? Eller så känner du dig helt säker på att du vill driva företag men inte inom vad… Då är Idea Boost perfekt!

Programmet består av digitala träffar som pågår terminsvis där du har möjligheten att utveckla din idé tillsammans med andra kreativa människor. Du behöver inte tänka på att ha startat upp ett företag, det kommer isåfall i ett senare skede.

Du utför arbetet – vi bidrar med ny kunskap, Go Business community och massor av pepp. Allt sker digitalt och du kan delta oavsett var i Norrbotten eller Västerbotten Sverige du bor.

För vem?

Go Business finns till för dig som vill leva på din passion här, i norra Sverige, och som vill utvecklas som entreprenör. Idea Boost riktar sig till dig mellan 18-30 år som vill framåt med sin idé, och som har din bas i Norrbotten eller Västerbotten.

Vad ingår i erbjudandet?

I Idea boost-erbjudandet ingår:

  • En workshop-serie på fem delar
  • Avstämningar med en affärsutvecklare
  • tillgång till ett bjussigt Go Business Community med nuvarande och tidigare deltagare i programmen och våra partners från näringslivet.

Vad kostar det?

Du investerar med din egen tid och ditt engagemang. Programmet är kostnadsfritt för dig som deltar och finansierat av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Piteå Science Park, Region Norrbotten, Region Västerbotten, Sparbanken Nord, Luleå kommun, Piteå kommun, Skellefteå kommun, Boden Business Park, Övertorneå kommun, Jokkmokks kommun, Vilhelmina kommun och Kalix kommun.

Program hösten 2024

Go Talk – 25 September
Att prata om din idé är första steget till att den blir på riktigt. I detta steg lär vi känna varandra och reflekterar över vårt nuläge, vision och hjälps åt att definiera våra idéer.

Go Engage – 26 September
Vi ser oss omkring och ställer oss frågor som: vilka är mina målgrupper? Vem är min drömkund? Varför bör de vara intresserad av min idé? Vilka är mina mål? Vad behöver jag för att komma igång?

Go Crazy – 2 Oktober
Hur gör du din idé lite mer galen? I detta steg lägger vi på ett lager på din ide, pratar om att våga vara unik och hur de farliga idéerna kan vara de bästa!

Go Explore – 3 Oktober
Att skapa sig ett kontaktnät och hitta nya kunder kan kännas som ett stort steg – men också en stor trygghet när det väl är på plats! Denna träff utforskar vi kontaktytor och hur vi kan göra det enklare för våra framtida kunder att köpa våra tjänster.

Go Ahead – 10 Oktober
Hur går det egentligen till när man startar företag? vad behöver jag ha koll på och vilka fallgropar finns? Vi avslutar dagen med att lära oss mer om att projektleda oss själva

Ansök till Idea Boost

Ge dig själv och din idé den bästa möjliga förutsättningar för att lyckas – sök till Go Business Idea Boost-program

Tid och plats

Du kan delta i Idea boost-programmet oavsett var i Västerbotten och Norrbotten som du bor. Vi använder oss av videoverktyget Zoom samt lärplattformen Learnifier för att du ska kunna delta oavsett var du befinner dig.

Alla träffar är mellan 16.00 – 18.00

Ansök redan nu

Det kostar ingenting att delta i Go Business program. Antagning sker löpande så sök nu!

500

Sedan starten har vi stöttar över 500 entreprenörer.

Mer om Go Business

4 av 5

4 av 5 fortsätter driva företag efter inkubatorprogrammet.

Mer om Go Business entreprenörer

91 %

91 % skulle rekommendera andra att delta i Go Business.

Mer om Go Business program

Aktuellt

Nyheter och evenemang

2024-07-02

Perspectives – Energiförsörjning för en hållbar utveckling

Perspectives är en årligt återkommande konferens- och eventserie vid Umeå universitet som utforskar olika perspektiv på aktuella ämnen. I år är temat: Naturresurserna och den hållbara utvecklingen. Umeå universitet arrangerar i samverk…..

2024-07-02

Lunchföreläsning: Hållbara drivmedel i norr och kopplingen till framtida energisystemet i Norrbotten

Energisystemets omställning för att möta den gröna industrialiseringens behov är en brinnande fråga. Tillgången till energi påverkar förutsättningarna för befintliga och kommande etableringar och det påverkar hela energiområdet – pr…

2024-06-17

Lunchföreläsning: Hur ser de kulturella och kreativa branschers fortsatta utveckling ut i Norrbotten?

Lunchföreläsning där vi presenterar resultaten från förstudien North Creative Nodes. Vi har undersökt hur de kulturella och kreativa branschers fortsatta utveckling ser ut i Norrbotten.

Våra finansiärer och partners